DN skrev onsdag om nedleggelsen av luksusmegler Eklund Oslo New York, som gir seg etter bare ett år i Norge. Nå har selskapet begjært oppbud og slått seg selv konkurs i Oslo byfogdembete.

– Selskapet kaster kortene, og oppgir at man ikke ser grunnlag for videre drift. Det skal være 23,7 millioner kroner i aktiva i Eklund Oslo New York og nesten det samme i gjeld, opplyser selskapet, sier bostyrer Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder til DN.no.

Opdal forteller at det er tidlig i bobehandlingen, og at han ikke vet særlig mer om eiendomsmeglerselskapet akkurat nå. Gjelden skal etter hva DN erfarer være på i overkant av 26 millioner. Senere onsdag ble det klart at Opdal erstattes av bostyrer Arne Seeman Berg i advokatfirmaet Kvale fordi Opdals advokatselskap Ræder tidligere skal ha hatt oppdrag for Eklund Oslo New York.

– Vi er igang med å få oversikt og regner med å ha det i løpet av relativt kort tid, sier advokat Arne Seemann Berg til DN.no.

For litt over et år siden var det storstilt lanseringsfest med innleide Ferrarier i oppkjørselen, mengder av champagne og kjendiser på gjestelisten for å markere at Eklund Oslo New York skulle bli den ledende luksusmegleren i Norge. I stedet endte det med tap på 1,6 millioner kroner og avvikling etter første driftsår.

– De beste meglerne har fått for bra betalt, så enkelt er det, sa Hans Houeland som gikk fra Sem & Johnsen til Eklund i august ifjor, i onsdagens DN. Houeland har i tillegg til egne megleroppdrag, fungert som talsmann og daglig leder for selskapet.

Houeland ønsker onsdag formiddag ikke å kommentere konkursen.

«Som entreprenør brenner jeg alltid for å ekspandere vår virksomhet, men i Norge har det helt enkelt gått for fort og kostnadene er blitt for store» skriver den svenske eiendomsmegleren Fredrik Eklund selv.

Ifjor vår etablerte han seg med brask og bram med eget meglerkontor i fasjonable Parkveien bak slottet. Han var også blant front-figurene i dokusåpen «Million dollar listing» på TV3.

Houeland slår seg nå sammen med den erfarne vestkantmegleren Torbjørn Ek og danner et nytt selskap.

– Vi tar med oss de kundene vi har nå, sørger for at de får solgt og gjort opp og gjør oss ferdige med dem, så starter vi i nytt «as» med Houeland Ek, sa Houeland i dagens avis.

Advokat Torbjørn Ek har vært tilknyttet Eklund Oslo New York siden mars i år med egen konsulentavtale etter at han ifjor avviklet sin egen virksomhet da mange av hans meglere ble lokket over til konkurrerende virksomheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.