Spørreundersøkelsen er utført av Respons Analyse på vegne av Aftenposten og de største avisene i Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Undersøkelsen måler velgernes tilfredshet i egen by, skriver Aftenposten.

Av velgerne i Bergen og Kristiansand var flest negative til eiendomsskatt. Her er også de høyeste nivåene av eiendomsskatt.

Oslo er den eneste av storbyene som ikke har eiendomsskatt. 33 prosent av innbyggerne i hovedstaden oppga at de er positive, og 38 prosent negative til å betale eiendomsskatt.

Stor variasjon

Arbeiderpartiet sier det vil innføre en moderat eiendomsskatt som vil gi noe mer skatt for rundt 25 prosent av boligene, men med et bunnfradrag på fire millioner kroner.

Det er en stor variasjon i skatte- og avgiftsnivået mellom storbyene.

Den største forskjellen er eiendomsskatten.

341 av 428 kommuner i landet har innført eiendomsskatt. Kommunene hentet i 2013 inn 8,9 milliarder kroner på avgiften, skriver Aftenposten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Måling viser grønt skifte i Oslo-politikken

 
- De som leier bolig, subsidierer de som eier

Vil skattlegge 57.000 Oslo-boliger