- Det er tydelig at de ikke synes vårt forslag om moderat eiendomsskatt er skremmende nok, og derfor kommer med informasjon til velgerne som er misvisende, forledende og forvirrende, sier Johansen til VG.

Bakgrunnen er nettsiden neitileiendomsskatt, som Oslo Høyre står bak, og som inneholder en kalkulator som regner ut hvordan denne skatten vil slå ut i hovedstaden.

Etter å ha tastet inn boligens markedsverdi og satt riktig promillesats, får man vite skattebeløpet. Summen står i en faktura betalt av «Skattebetaler i Oslo» til «Ap, SV, MDG og Rødt».

Ap er imidlertid lite fornøyd med at modellen er basert på SVs foreslåtte bunnfradrag på tre millioner kroner - ikke Aps forslag med et bunnfradrag på fire millioner.

- Veldig, veldig trist

- Det er Aps modell som vil bli innført dersom det ikke blir borgerlig flertall, det er helt sikkert. Jeg synes dette er veldig, veldig trist, men ikke overraskende. Jeg hadde forventet at politiske motstandere er redelige, sier Johansen.

- Det er ikke en Ap-kalkulator, men en eiendomsskattkalkulator. Det er flere partier på venstresiden som ønsker eiendomsskatt, men med litt ulik modell. Her får velgerne mulighet til å teste hvordan det vil slå ut for dem, og de kan variere satsen, ettersom partiene ønsker ulik promillesats, forklarer Høyres byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.