En ny måling Sentio har gjort for Klassekampen viser at prosentandelen synker fra 51,1 prosent til 38,5 prosent dersom pengene øremerkes barnehage og eldreomsorg.

Undersøkelsen viser også at 30,6 prosent av de spurte er for å innføre eiendomsskatt i Oslo, men at tallet øker til 49,6 prosent dersom pengene øremerkes. De usikre går fra 18,2 til 11,9 prosent.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, Raymond Johansen gleder seg over at halve byen vil øremerke eiendomsskatt til velferd.

- Selve innføringen av eiendomsskatt handler om behovet for å gjøre noe for barnehagene og i eldreomsorgen, sier Johansen til avisen.

Leder av Oslo Høyre, Nikolai Astrup, sier utviklingen i Oslo viser at det går å både øke kvaliteten og utvide tilbudet uten å innføre eiendomsskatt.

- I den tiden Høyre har styrt Oslo, har vi klart å bedre omsorgstilbudet, kollektivtilbudet og skolene. Alt sammen uten å innføre en skatt som for mange nyetablerte vil være en skatt på lån.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.