I samråd med Nordea valgte styret i Eitzen Holding denne uken å levere oppbudsbegjæring til retten. Den ble tatt til følge fredag ettermiddag, skriver Dagens Næringsliv.

Advokat Arne Seemann-Berg i Kvale Advokatfirma i Oslo er oppnevnt som bostyrer.

Selskapet hadde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 655 millioner kroner. Siden er situasjonen ytterligere forverret.Ifjor tapte Eitzen Holding 202 millioner kroner etter nye, betydelige nedskrivninger. Siden finanskrisen rammet i 2008 har selskapet måttet bokføre et akkumulert underskudd før skatt på 3,4 milliarder kroner.

Nordea er hovedkreditor og har pant i Eitzens aksjer i det børsnoterte selskapet Jason Shipping, tidligere Camillo Eitzen & Co. Disse aksjene har falt dramatisk i verdi.

Flere kilder med kjennskap til saken sier til DN at banken har tatt tapene på Eitzen, og at konkursen neppe vil utløse nye tapsavsetninger.

For Nordea blir spørsmålet hva banken vil gjøre med aksjeposten på 56,5 prosent i Jason, som er største eier i det børsnoterte kjemikalietankrederiet Eitzen Chemical. Både Jason Shipping og Eitzen Chemical holdes i live av Nordea og de andre långiverne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.