Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i Ekornes sier det ikke er planlagt å gjøre oppsigelser i selskapet som en del av det nye kostnadsprogrammet. Han vil imidlertid ikke utelukke det.

Det sier han til TDN Finans onsdag.

Selskapet setter nå i gang et kostnadsprogram som skal bedre marginene i Ekornes. Målet er å kutte de løpende årlige kostnadene med 150 millioner kroner innen utgangen av 2016.

- Oppsigelser er så langt ikke er planlagt, men vi kan ikke utelukke det. Vi skal se på om vi må gjøre strukturelle endringer i selskapet eller om det bare er å snu litt på kapasiteten, sier han.

Han venter at gjennomføringen vil bli krevende for selskapet.

- Som alle kostnadsprogrammer blir dette krevende, men vi har allerede identifisert noen områder vi kan fokusere på, sier Holst-Dyrnes.

Han trekker frem innkjøp av komponenter og råmateriale, transport og logistikk, IT og administrasjon som viktige områder for besparelser.

- Samtidig skal vi lete etter andre områder å kutte kostnader på. Vi går gjennom hele selskapet, men passer på å beholde kapasiteten for utvikling av innovasjon og vekst, sier Holst-Dyrnes.

Han understreker at selskapet ikke er fornøyd med den svake utviklingen i marginene.

- Vi har en stabil omsetningssituasjon dette kvartalet, og det er ok, men vi ønsker en langsiktig vekst fremover. Slik sett er vi bare sånn passelig fornøyd med kvartalet som helhet, men altså ikke marginutviklingen, sier Holst-Dyrnes.

Han sier at Ekornes jobber med tiltak for å få opp den langsiktige veksten, men vil ikke kommunisere disse ennå.

Ordrereserven eksklusiv nyanskaffelsen IMG er 202 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal, mot 241 millioner for et år siden. Holst-Dyrnes vil imidlertid ikke si noe spesifikt om utsiktene for tredje kvartal så langt.

Les også:

«De kjøper en billett på første klasse til Chapter 11»  

Audi utfordrer Tesla  

Oljefondet åpner Tokyo-kontor i høst  

Se DNtv:

 

Om 8 år kan fremtidsvisjonen bli virkelig: Flygende biler
Fallskjerm er standardutstyr.
02:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.