Møbelprodusenten Ekornes fikk et resultat før skatt på 74 millioner kroner i tredje kvartal 2015, mot et resultat på 69 millioner kroner i samme periode året før, viser selskapets kvartalsrapport mandag.

Driftsresultatet var 95 millioner kroner, mot 74 millioner kroner året før. Driftsinntektene var 818 millioner kroner, mot 668 millioner kroner samme kvartal ifjor.

- Ordreboken er lavere

Ordreinngangen i tredje kvartal 2015 var 770 millioner kroner, mot 664 millioner kroner på samme tid i fjor.

Samtidig falt ordrereserven i tredje kvartal 2015 til 198 millioner kroner mot 237 millioner kroner forrige kvartal.

Dette betyr en reduksjon på nesten 37 prosent på et år. Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes synes det er vanskelig å si om dette er en trend.

- Men vi observerer at ordreboken er lavere enn det vi bruker å ha. Vi har en grei ordrereserve, men det er nå en lavere horisont enn vi er vant til, sier Holst-Dyrnes til TDN Finans.

Han sier at selskapet ikke ser noen spesielle grunner til denne nedgangen utover at deler av utviklingen i Norge, spesielt på Vestlandet, er mer usikker på grunn av nedgangen i oljesektoren.

- Vi har fått tilbakemeldingene om at det er mindre trafikk inn i butikkene i deler av Norge. Utover det er det ingen store tegn og trender som vi ser, sier Holst-Dyrnes.

Gjennomfører kostnadsprogram

Selskapet viser til at kostnadsprogrammet, som ble annonsert i august, har startet, men det er ikke forventet å gi effekt i 2015.

«Selskapets langsiktige mål om vekst ligger fast og det er gjort endringer i kolleksjonsinndelingen for å tilrettelegge for en bredere distribusjon», heter det.

Les også:

Thorbjørn Jagland advarer: - Vil bli katastrofalt

Asia i dag: Kina nærmere en verdensvaluta

Se DNtv: - Det er helt ubeskrivelig

 

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.