Oslo: – Jeg arbeidet på heltid med boken fra september ifjor og ut mai i år. Da hadde jeg permisjon fra partikontoret og fikk en fast godtgjørelse av Gyldendal. Jeg har hverken tjent eller tapt noe på dette arbeidet, sier Snorre Wikstrøm til DN. Han er tidligere statssekretær og nå strategirådgiver i Arbeiderpartiet. Wikstrøm bekrefter overfor DN at det er Gyldendal, ikke Stoltenberg, som har betalt ham for det arbeidet som er gjort i forbindelse med boken.

Tidligere statssekretær Snorre Wikstrøm har kommet med teksutkast til boken.
Tidligere statssekretær Snorre Wikstrøm har kommet med teksutkast til boken.

Jens Stoltenberg fremhever også i bokens sluttord at han har fått god skrivehjelp av sin tidligere statssekretær: «Snorre og jeg har arbeidet med manuset omtrent som når vi skrev talene mine i statsministertiden. Vi har laget disposisjoner sammen, og snakket oss gjennom de ulike temaene ett for ett. Snorre har kommet med tekstutkast. Jeg har skrevet om, supplert og endret i flere runder.»

Stoltenberg skriver videre i sluttordet at han har jobbet med boken med ujevne mellomrom siden 2007. Han har gjort opptak på telefonen sin med refleksjoner og inntrykk og har derfor god dokumentasjon fra nesten hele statsministerperioden. Han løfter også frem en annen tidligere statssekretær: «Rita Skjærvik har funnet fakta og dokumentasjon. De to har sammen med flere medarbeidere i Gyldendal gitt meg all mulig hjelp,» skriver Stoltenberg i sluttordet.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.