- Paul Chaffey bør bli sjefen for norsk it-politikk. Den gamle SV-eren som nå leder NHO-forbundet Abelia trekkes frem som et godt alternativ av det blå partiet.

Jobben hans vil i så fall bli svært viktig.

- Satsning på it er svært viktig for Norges økonomiske utvikling, svarer nemlig Høyre i vår rundspørring om it-politikk.

Les Høyres it-prioriteringer og vurder hvem som bør få it-stemmene under valget:







1. ”Sikre og forsere arbeidet med god bredbåndsdekning over hele landet. Kommunene må tilrettelegge mer for fiberkabler og legge til rette for at man kan bruke de siste mulighetene for miljøvennlig graving. Her spiller kommunens graveinstruks en viktig rolle. Det er viktig å unngå for rigide regler som i praksis gjør det unødig kostbart å legge kabler.

2. Modernisering av offentlig sektor, gjennom å ta i bruk siste generasjons bredbånd og IT-løsninger. Modernisering av offentlig sektor er et prioritert område for Høyre – det gir bedre ressursutnyttelse (”mer igjen for pengene”) og bedre servicegrad for innbyggere og næringsliv.

3. Sørge for samarbeid mellom kompetansemiljøene for IT i bedrifter, IT-bransje og skole/utdanningssektoren. For at norske elever skal komme opp på samme nivå som elever i andre land, er vi nødt til å bli flinkere til å utnytte de ressurssentrene vi har, innen ulike sektorer. Satsning på realfag i skolen og utdanning av nye realfaglærere er således et viktig område for Høyre. Det innebærer også at bedrifter med sterkt IT-miljø bør har gode rammevilkår, sånn at de blir i landet og at de ikke går under som følge av den globale finanskrisen.”









”Høyre har tradisjon for å prioritere utdannings- og forskningspolitikk. I en stadig mer global kunnskapsøkonomi blir kvalitet i undervisningen på alle nivåer enda viktigere, og i en verden som i stadig større grad preges av tilgjengelighet og rask kommunikasjon, er IT kanskje det mest sentrale virkemiddel for fremtidig økonomisk vekst. Med andre ord: Satsning på IT er svært viktig for Norges økonomiske utvikling.”







”Som ledd i modernisering av offentlig sektor spiller IT en avgjørende rolle i utviklingen av velferden, både når det kommer til god utnyttelse av ressursene, rask saksbehandling og utvikling av nye løsninger, og viktigst: Økt brukertilgjengelighet og brukersikkerhet i velferdsløsningene.”









”Det er mange gode kandidater i Høyre til å bekle en stilling som IT-minister, men om vi skal tenke litt utradisjonelt vil Paul Chaffey være en god kandidat.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.