Flere enn 1,6 millioner passasjerer satte seg på et Norwegian-fly i desember. Det er en økning på 27 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, melder Norwegian.

Illustrerende for den kraftige veksten til det raskt ekspanderende norske lavprisselskapet, er at bare veksten i desember tilsvarer hele Norwegians samlede trafikk i desember 2009.

- Beviser at vi leverer
Etter en tid med mange negative hendelser for både Norwegian og deres passasjerer, særlig på langdistanseflyvningene, tillater Norwegian-sjef og storeier Bjørn Kjos å skryte litt av seg selv.

- Det beviser at Norwegian tilbyr et konkurransedyktig produkt både på pris og kvalitet, sier han i en pressemelding.

At Norwegian vokser skulle brått bare mangle, de har utvidet kapasiteten voldsomt.

Det som gjør Kjos mest fornøyd er at veksten er større enn kapasitetsutvidelsene.

- Jeg er svært godt fornøyd med at vi tross kraftig kapasitetsvekst i desember fyller flyene enda bedre tilsvarende måned året før, sier Kjos.

Norwegian hadde en kapasitetsvekst (ASK) på 48 prosent og en trafikkvekst (RPK) på 52 prosent. Fyllingsgraden (andel solgte seter) var 78 prosent, opp 1,9 prosentpoeng fra samme måned i 2012.

27 prosent av flyene forsinket
Årets siste måned oppsummeres med solid passasjervekst, kraftig kapasitetsøkning og høyere fyllingsgrad.

Den siste tids store tekniske problemer med særlig de nye Dreamlinerflyene som flyr Asia og USA nevnes ikke. I omtalen av forsinkelser skriver Norwegian:

«Totalt gjennomførte Norwegian 98,2 prosent av de planlagte flygningene i desember, hvorav 73,3 prosent gikk på oppsatt rutetid. Punktligheten påvirkes kraftig av uværet som rammet store deler av Nord-Europa i begynnelsen av måneden».

- Grunnen til at forsinkelsene på langrutene i desember ikke er nevnt i trafikkrapporter er rett og slett fordi flygningene utgjør så lite som ca én prosent av vår totale produksjon. Det vil si at en håndfull kraftige forsinkelser ikke påvirker totalen i særlig grad når vi i snitt har om lag 500 daglige flygninger. Hovedgrunnen til at punktligheten er lavere enn på lenge er altså det kraftige uværet som herjet i store deler av Nord-Europa tidlig i desember, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til DN.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.