Det er stor etterspørsel av mobilt bredbånd. Fra første kvartal til annet kvartal i år økte antall kunder med 49 prosent, med en samlet kundevekst på snaut 55.000. Ved halvårsskiftet var det registrert 180.000 mobilt bredbåndskunder.

Norsk Telecom har laget en rapport om mobilt bredbånd, og deres prognoser er at innen utgangen av 2010 vil nærmere 1,2 millioner nordmenn ha mobilt bredbånd, skriver Dagens Næringsliv.

- Mobilt bredbånd vokser langt raskere enn det man hadde trodd, sier bransjeanalytiker Tore Aarønæs i Norsk Telecom til DN.

Les også: Sterk vekst for mobilt bredbånd og Ser priskollaps for mobilsurfing

Kan utkonkurrere det faste
Aarønæs mener at veksten av mobilt bredbånd kan sammenlignes med mobiltelefonsystemet gsm. Siden første halvår 2006 har antallet mobilt bredbåndskunder vokst med nesten 570 prosent.

På samme måte som mobiltelefonen har utkonkurrert fasttelefonen tror bransjeanalytikeren at mobilt bredbånd om noen år kan true det faste bredbåndet.

– Nye produkter som mindre og lettere pc-er og bredbåndstelefoner som Iphone og bedre hastighet og kapasitet i nettene vil medføre at man får bredbånd i lomma. Da vil nok mange kutte ut bredbåndsabonnementet de har i sine hjem og heller ha kun mobilt bredbånd, sier Aarønæs.

Venter priskutt
Med utbredelsen av mobilt bredbånd vil prisene trolig falle. Aarønæs forventer lavere priser i årene som kommer, i likkhet med den danske bransjeanalytikeren Jon Strand.

Les: Ser priskollaps for mobilsurfing

I dag er det bare tre aktører som tilbyr produktet; Telenor, NetCom og Ice, og Aarønæs venter økt konkurranse i tiden fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.