Mens fallende oljepris har gått hardt ut over industrien, finnes det altså en annen effekt som er gode nyheter for den samme industrien.

Den lave oljeprisen har nemlig bidratt til å svekke den norske kronen, som falt ytterligere da Norges Bank satte ned renten forrige uke, skriver Stavanger Aftenblad.

– De av oss som har en sikker jobb vil kanskje fokusere på at prisene stiger og at reallønnen dermed går ned. Samlet sett får husholdningene dårligere råd enn det de ellers hadde hatt. Alt mulig blir etter hvert dyrere i Norge, sier Torbjørn Eika, makroøkonom i Statistisk sentralbyrå.

– Men en lavere kronekurs vil samlet sett føre til økt aktivitet og økt sysselsetting. Verdiskapningen i Norge øker, og det bidrar til å redusere arbeidsledigheten slik at landets økonomi blir bedre.

Eksporten fra norsk oljeservice har ligget på rundt 200 milliarder kroner de senere årene, ifølge tall fra Rystad Energy. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.