Det har aldri vært registrert verre forurensning i Beijing enn de siste dagene.

Myndighetene kaller det «tåke» og ønsker ikke en åpen diskusjon rundt forurensningen, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ganske ille. I helgen så vi ikke mer enn 200 meter. Vi holdt oss inne, og barna fikk ikke lov til å gå ut. Det er ubehagelig, og folk man møter er ganske oppgitte og sinte, sier nordmannen Chris Rynning, som leder investeringsselskapet Origo.

Kritiserer USA

Kinesiske myndigheter har kritisert den amerikanske ambassaden i Beijing, som offentliggjør detaljerte målinger på luftforurensningen i hovedstaden.

I helgen passerte indeksen 750. Offisielle kinesiske målinger lå på halvparten.

I USA er det svært sjelden at registreres målinger på over 300, og da i forbindelse med branner. En måling på under 50 er normalt.

Stor frustrasjon
Det er stor frustrasjon over at myndighetene ikke har foretatt seg noe eller kommentert forurensningen, som gjør det svært vanskelig å puste i Beijing.

– Jeg ser virkelig frem til hva myndighetene har å si om dette. Spesielt vil jeg vite om hvor partilederen eller Beijings ordfører er i disse dager. Kan de garantere at det er trygt å puste i Beijing, spør redaktør Ling Zhijun i kommunistpartiets avis Folkets Dagblad.

16 av verdens 20 mest forurensede byer ligger i Kina, ifølge Verdensbanken.

Les også: Jorden kan bli katastrofe-varm


Veksten er problemet i verden



- Trenger ny jordklode for å dekke forbruksveksten

Advarer om ulevelig klode
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.