Til tross rekordtørre myrer og en værtype som holdt seg til frisk bris og 20-22 grader og lettskyet, ingen klarte å hamle opp med rekorden til Sverre Sletthaug på 08.32.55 fra i fjor.

For fjerde år på rad ble Meråker Mountain Challenge arrangert, og for første gang med egen maratonklasse. Likevel valgte majoriteten å stille i 70 kilometer klassen. I alt 18 løpere fullførte MMC, mens 3 fullførte Meråker Mountain Maraton.

Juniorløper imponerte

Mens rekorden til Sletthaug ble stående imponerte juniorløper Sondre Stormo med sluttid på 10. timer og 31 minutter, og er med det klart juniorrekord i følge arrangør Hallgeir Martin Lundemo.

-Å komme under 11 timer er sterkt. Sondre må ha hatt en god dag, men samtidig tippet jeg at han kunne klare 10 tallet i dag sa Lundemo etter løpet.

-Det var tørre og kjempeflotte forhold, men jeg ble fryktelig sliten mot slutten sier Stormo, som har brutt en personlig barriere ved å fullføre et så langt løp.

Historiske vinnere i Maraton-klassen

Nytt av året var maratonklasse, Meråker Mountain Marathon, en løype som går over 6 tusenmeterstopper. Vinner ble Svein Olav Lindset som kom inn på tiden 06.48.00.

I dameklassen delte Kari Jørgensen og Cathtrine Einarsen seieren, med tiden 10.04.15.

HISTORISK VINNER: Svein-Olav Lindset vant historiens første maratonklasse i Meråker Mountain Challenge i helgen. FOTO: Hallgeir Martin Lundemo
HISTORISK VINNER: Svein-Olav Lindset vant historiens første maratonklasse i Meråker Mountain Challenge i helgen. FOTO: Hallgeir Martin Lundemo
 

Ny damerekord

Guro Skjeggerød som begynte å trene for tre år siden knuste Tonje Lerfald Nilsens damerekord fra i fjor (14:17:30) og klokket inn på utrolige 12 timer og 42 minutter.

-Målet var å komme under 14 timer og det klarte jeg til gangs sier Skjeggerød.

Løpsarrangøren valgte å ikke starte i år, men å heller være en del av arrangørstaben.

-Jeg må innrømme at med MMC historiens tørreste forhold irriterer jeg meg at for at jeg ikke startet likevel, sier Lundemo som er fornøyd med oppslutningen og tror på flere deltakere neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.