-Det har aldri vært så tørt som nå, det blir en drømmetur med rekordforhold. Jeg tror likevel ikke noen er i stand til å ta den suverene rekorden til Sverre Slethaug fra i fjor.

Rekorden løpsarrangør Hallgeir Martin Lundemo referer til er på 8 timer og 32 minutter på den 70 km lange løypa i Meråker Mountain Challenge.

I år er det mulig å løpe en litt kortere distanse, maratonløypen på 42,195 kilometer, som starter ved ved Fersdalen (410 moh) og treffer langløypen etter ca 35 kilometer. Målgang på begge klassene er Teveltunet Fjellstue (450 moh), men før det skal løperne innom henholdsvis 5 og 9 sjekkpunkter i form av fjelltopper.

Lader opp til verdensrekordforsøk

For de aller fleste deltagerne blir det mørkt før de passerer målgang. Selv om Lundemo regner med 24 grader som dagtemperatur, sier han det blir kaldt i løpet av kvelden, og at folk må ta med varmere tøy, og gjerne hodelykt. Terrenget derimot, holder seg stabilt.

-Myrene er tørre og fine nå, så det er drømmeforhold.

LADER OPP TIL VERDENSREKORDFORSØK: Løpsarrangør Hallgeir Martin Lundemo bruker helgens 70 km fjelløp til å lade opp til verdensrekordforsøk.FOTO: Anniken Olberg
LADER OPP TIL VERDENSREKORDFORSØK: Løpsarrangør Hallgeir Martin Lundemo bruker helgens 70 km fjelløp til å lade opp til verdensrekordforsøk.FOTO: Anniken Olberg
 

Da er det vel ingen sak?

-Ha! Det er 70 kilometer i fjellet da, utbryter Lundemo, som selv tar turen som en oppladning til verdensrekordforsøket sitt i Twenty Six Peaks Extremity Race senere i sommer.

Petter Northugs treningsområder

70 kilometer klassen som starter i Guddingsvika  (402 moh) har høyeste sjekkpunkt på Kjølhaugen (1248 moh) mens maratonløpernes høyeste punkt blir på 1152 moh. Løperne skal dermed gjennom noen harde prøvelser før de når mål, og selv om arrangøren oppfordrer turgåere som supermosjonister til å melde seg på, er det fortsatt bare i alt 30 påmeldte til dette krevende fjelløpet.

Det er i disse fjellene at Petter Northug og Frode Estil har lagt mye av treningsgrunnlaget, og i følge Lundemo som har trent mye sammen med skistjernene er løpet inspirert av nettopp disse turene.

Ingen av skiløperne har deltatt i Meråker Mountain Challenge, men i følge Lundemo har Northug uttalt at han skal ta rekorden i Twenty Six Peaks Extremity Race når tiden hans er inne for det.

Eneste løpet i Europa med 1 km grusvei

Lundemo regner med at løperne vil bruke alt fra 9 til i overkant av 30 timer på langløypen, og han opplyser at det er plassert ut hjelpemannskap på all de 9 sjekkpunktene. Han forteller at de har kapasitet for flere løpere og at de har som mål å bli like stor som noen av de største fjellmaratonløpene i Sverige.

- Vi spiller på naturopplevelsene. Husk at dette er det eneste løpet i Europa, som kun har 1 kilometer grusvei.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.