Det skriver Wall Street Journal mandag kveld.

Internt skal prosjektet ha blitt stemplet som et «forpliktende prosjekt».

DN har tidligere skrevet at IT-giganten Apple har ansatt flere hundre personer som i all hemmelighet har startet arbeidet med å utvikle en elbil. Også den gangen var det WSJs kilder som sto bak opplysningen: Er Apple i ferd med å bygge en bil?

Apple har rekruttert eksperter på bilteknologi og bildesign til prosjektet, som foregår i en topphemmelig forskningslab ikke langt fra selskapets hovedkvarter i Silicon Valley.

Prosjektet tyder på at Apple har løftet ambisjonene innen bilteknologi flere hakk og sikter mot å ta opp kampen med elbilprodusenten Tesla.

Det nye er nå at datoen er klar for når den første elbilen skal være ferdig: I løpet av 2019, ifølge kilder som står nær prosjektet.

Lederne av prosjektet, som har fått kodenavnet Titan, har fått tillatelse til å triple teamet som i dag teller 600 personer.

2019-målet skal være svært ambisiøst, siden det tar lang tid og er en kompleks oppgave å bygge en bil - ikke minst for et selskap uten erfaring med biler.

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.