- Bolt EV concept er en "game-changing" elektrisk bil designet for å være oppnåelig, ikke eksklusiv. Chevrolet mener elektrifiseringen er en bærebjelke innen fremtidens transport og må være rimelig for et bredere segment av kunder, sier Marry Barra, konsernsjef i General Motors.

Løsningen er altså konseptbilen Bolt som skal ha en rekkevidde på mer enn 200 miles, eller 320 kilometer, og en pris som starter rundt 30.000 dollar, noe som med dagens kurs tilsvarer omkring 232.000 norske kroner. Det er omkring 5000 dollar mindre enn hva Elon Musk har spådd Teslas folkelige Model 3 til å koste når den kommer i 2017 eller deromkring.

Les også: Nå vil han lage Tesla til halv pris

For å spare vekt er materialer som magnesium, aluminium, karbonfiber og vevde materialer benyttet.

Bilen får ulike kjøreprogrammer etter hvordan du kjører, om det er daglig pendling eller utflukter i helgene. Via disse programmene styres gassrespons, bakkeklaring og oppsett av demperne.

Chevrolet er ikke helt ukjente med elbiler. Den ladbare hybriden Volt ble kåret til årets bil for noen år siden, men har ikke blitt noen kommersiell suksess av noe format. Spark EV er også en elbil fra selskapet.

Om den nye Chevroleten kommer til Norge, er heller uklart etter at produsenten trekker seg ut av Europa innen utgangen av 2015, vi får håpe den kommer under Opel-merket når bilen kommer i produksjon.

 

 

Les også: Jaguar skal bygge suv

Norske Per Ivar brukte vadmel, kobber og avispapir til å bygge en bil  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.