Denne uken avduket Chevrolet produksjonsmodellen av elbilen Bolt EV på elektronikkmessen i Las Vegas.

Bilen bygger på teknologi som General Motors har tilegnet seg etter lanseringen av den ladbare hybriden Volt, og skal ifølge selskapet være en "game-changer".

Tallene tyder på at de har sine ord i behold: bilen skal ha en rekkevidde som er estimert til mer enn 320 kilometer, og prisen i USA er under 30.000 dollar, etter alle skatteincentiver. Det er omkring det samme som det Nissan Leaf koster på det amerikanske markedet. Leaf har omkring halvparten av den rekkevidden.

Bilen settes i produksjon i høst, og i Europa skal den få en versjon under merkenavnet Opel, ettersom Chevrolet har trukket seg ut fra det europeiske markedet.

-For mindre enn ett år siden, avduket vi Bolt EV concept og lovet å levere en elbil med lang rekkevidde til massene. Bolt EV er i stand til å benytte den siste mobilteknologien for å muliggjøre bildeling, avansert GPS-ruting og spill-aktig opplevelse. Alt er desginet for å forbedre eierskapserfaring nå og i fremtiden, sa GM-sjef Mary Barra.

Les om konseptbilen: Her er en elbil som skal konkurrere med Tesla

Bilen har visse avanserte funksjoner som skal gjøre elbilkjøring enklere i hverdagen. Blant annet kan den estimerer rekkevidden etter tid på døgnet, vær, topografi og førerens kjøremønster.

Batteripakken er plassert under gulvet. Store vinduer skal understreke den store plassen innvendig, i tillegg til å gi god utsikt. Sittestillingen er som på en suv og har plass til fem personer.

Bagasjerommet er på 470 liter, noe som er 100 liter mer enn i Nissan Leaf.

Dette kan være redningen for Opel, som sårt trenger en elbil for å hevde seg på det norske markedet.

 

Les også:

Denne elbilen kommer til høsten  

Denne bilen slår Tesla på rekkevidde

Her er bilnyhetene dn+  (DN+)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.