Tesla-sjef Elon Musk går stadig nye veier for å friste amerikanske bilkjøpere og legge grunnlaget for et massemarked for elektriske biler i USA.

Etter å ha åpnet samtlige av selskapets patenter for andre, utvidet garantitiden til åtte år og subsidiert internettkostnaden de første årene, innfører Tesla nå en tilfredshetsgaranti for alle kjøpere som inngår en leasingkontrakt gjennom US Bank, opplyser Musk på sin blogg lørdag.

- Om du av hvilken som helst grunn ikke liker bilen vår de første tre månedene, kan du bare levere den tilbake og gjenværende leasingperiode opphører, skriver Musk.

Den eneste haken er at du ikke øyeblikkelig kan lease en Model S på ny.

- En oppgradering er ikke noe problem om du vil det, men det tilkommer et endringsgebyr for å dekke verdidifferansen mellom ny og brukt, skriver Tesla-sjefen.

Tesla tilbyr leasing av Tesla Model S gjennom US Bank, og lover at deres "attraktive renter" vil redusere de månedlige leasingkostnadene med så mye som 25 prosent.

- Som vanlig trengs ingen signatur eller papirarbeid når du leaser en bil av Tesla, med mindre trafikkmyndighetene i din delstat krever det. Du leser bare de superenkle betingelsene midt på skjermen, trykker en gang og det er gjort, skriver Musk.

Tesla anslår en månedlig leasingkostnad på 777 dollar, tilsvarende omlag 5130 kroner, men inkludert en drivstoffbesparelse på 209 dollar, faller kostnadene til 568 dollar, tilsvarende omlag 3750 kroner, ifølge MarketWatch. Samtidig finnes det insentivordninger i delstatene California, Colorado og Massachusetts.

Leasingtilbudet og den tilknyttede "happiness"-garantien er foreløpig kun tilgjengelig i det amerikanske markedet.

I kommentarfeltet til Musks blogg jubles det over tiltaket, mens andre lurer på hvorvidt det vil komme tilsvarende ordninger i det europeiske markedet.

Les også:
Disse telefonene får Android 5
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.