Det regjeringsnedsatte utvalget Grønn skattekommisjon legger i formiddag frem sin rapport og forslag til endringer av skattesystemet i en grønn retning.

Nyhetene som utvalgsleder Lars-Erik Borge kunne presentere i en kronikk i Dagens Næringsliv i dag, er trist lesning for Marius Holm i klimastiftelsen Zero.

- Dette er en gavepakke til de som kjører store bensinslukende biler. Utvalget vil tydeligvis flytte avgiftene vekk fra drivstoff og over på veibruk gjennom økte bompenger, autopass og lignende. Dette er et ekstremt dumt forslag, sier Holm.

Elbil

Zero-lederen mener utvalget ønsker å gå bort i fra det avgiftssystemet Stortinget har vært enige om - å bidra til lavere avgifter på fornybart drivstoff og nullutslippsbiler som elbilen.

- Dette er kroken på døra for fornybart drivstoff, sier han.

- Tesla og elbiler vil bli dyrere?

- Ja, det ser sånn ut. Avgiften skal i større grad legges på veibruk og ikke drivstoffet. Også vi mener at elbiler en gang også må betale for veibruk, men klimapolitikken vi har ført til nå er å legge til rette for at verden omstiller seg fra fossil til nullutslipp. Derfor har det vært så viktig med avgiftsfritak for elbiler. Med utvalgets forslag vil insentivene til å kjøre elbil bli dramatisk svekket, sier Holm til Dagens Næringsliv.

Les mer om grønn skattekommisjon her:

Vil øke avgiftene på bruk av bil

Grønn rapport kan gi sur nedbør på borgerlig side

Sett pris på miljøet

Les også andre saker på DN.no:

Dette boligmarkedet snudde i år: - Det har gått superbra

Elbilene kan tømme Norge for strøm

Se også DNtv: Britene gleder seg over billige, norske juletrær:

Britene gleder seg over billige norske juletrær
Akkurat nå er ett britisk pund verdt rundt 13 norske kroner. Det begeistrer briter, som har Norge som en av hovedlevrandørene av juletrær.
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.