Kraftselskapenes sjarmoffensiv overfor elbil-eierne i Sverige er over, skriver nyteknik.se.

Tidligere har elbil-eierne kunnet hurtiglade helt gratis. Men heretter vil det koste 90 svenske kroner for 30 minutter hos de svenske kraftkjempene Vattenfall og Fortum.

Slikt blir det reaksjoner av.

- Personlig synes jeg det bare burde koste halvparten av det Vattenfall og Fortum vil ha for hurtiglading, sier Örjan Hedblom, ansvarlig redaktør for avisen Elbilen i Sverige, til Ny Teknik.

Pressetalsmann Prieto Beaulieu i organisasjonen «Gröna Bilister» er også kritisk til at dette skjer akkurat da salget av elbiler i Sverige står i stampe.

«Dyrt»

Beaulieu sier at for de som lader sin elbil med Vattenfalls eller Fortums hurtigladere vil det i beste fall bli like dyrt som å kjøre biler som går på bensin eller diesel.  I verste fall kan det bli tre ganger så dyrt, avhengig av ladeeffekt, laderen og bilmodellen.

Han får støtte av avisen «Vi Bilägare».

Avisen har en BMW i3, en ren elbil som må lades rundt 50 minutter i en hurtiglader for å kunne kjøre ti mil.

- Det blir en driftskostnad på 15 kroner per mil, eller omtrent dobbelt så mye som en bensindreven bil i samme størrelse. Å lade tilsvarende strøm hjemme koster under 20 kroner, skriver avisen.

Skal man stole på Tesla-gründer Elon Musk, så har imidlertid Tesla-eierne ingen grunn til å bekymre seg.

Å lade en Tesla skal nemlig alltid være gratis, lover Musk. Tesla bygger nå ut et nett av egne hurtigladere i rask fart både i Europa og Nord-Amerika.

Les også:

 

USA i dag: -Selg Tesla!

 
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.