Både Zero og Bellona sa tidligere denne uken at de hadde fått informasjon fra flere hold om at Finansdepartementet jobbet med en løsning for å innføre moms på elbiler fra 2016.

Det avviser imidlertid en regjeringskilde til VG .

VG

skriver onsdag kveld at en sentral regjeringskilde opplyser at moms på elbiler ikke har vært tema.

 

El-bilistene frykter endringer

 Dagens avgiftsfritak for elbiler vil løpe ut neste år om politikken ikke endres.
I klimaforliket kom regjeringspartnerne frem til at avgiftsfritakene for elbiler skal gjelde til 2017, eller til antallet elbiler når 50.000. Det gjør det trolig til neste år.

I et tidligere intervju med VG sa Erna Solberg at regjeringen ikke vil endre avgiftene for elbiler i statsbudsjettet for neste år, men det er altså usikkerhet om hva som skjer senere.

 

Musk håper avgiftsfritaket varer lenge

 Elbilpioner og mangemilliardær Elon Musk er en av dem som håper fordelene blir opprettholdt.

Musk sier elbiler vil være istand til å konkurrere uten spesielle skattefritak om kanskje syv-åtte år.

– Jeg har en interesse i dette, åpenbart, men hvis incentivene varte i ti nye år, ville vi være i en veldig god situasjon. Hvis de bare varer i syv-åtte år til, vil det være ok. Hvis de varer kortere enn det, er det problematisk, sa Musk til DN da han besøkte ONS i Stavanger tidligere denne uken.

Les hele intervjuet med Musk her: Tror oljefesten vil vare lenge dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.