Som DN skrev lørdag, står nordmenn bak 30 prosent av brukte Tesla Model S på Europas største bilmarkedsplass, Mobile.de.

Kraftig kronekursfall kombinert med rekordlave avgifter og et presset norsk bruktmarked gjør det europeiske markedet attraktivt for norske selgere, som håper å få 40.000-50.000 kroner mer på kontinentet enn hjemme.

Robert Næss i Nordea Investment Management var blant dem som helte kaldt vann å årene på dem som håper på rask gevinst.

Les også:

Ga Tesla-ordre i julepresanger dnPlus

Flere elbiler skal utfordre Tesla  

En importavgift på ti prosent inn til EU-land på amerikanskproduserte biler i tillegg til lokal moms, og usikkerhet rundt Norge som bruktmarked gjør at nybilkjøp i eksempelvis Tyskland fremstår mer attraktivt, mener han.

Kommunikasjonsleder Petter Haugneland (39) i Norsk Elbilforening mener at det norske bruktbilmarkedet har utviklet seg og fungerer godt. Samtidig observerer han at den varslede firehjulstrekkeren fra Tesla har hatt en effekt for enkelte som vil bytte.

Petter Haugneland, Norsk Elbilforening.
Petter Haugneland, Norsk Elbilforening.

- Men det har ikke vært et ras som spådd. De fleste er veldig glad i den bilen man har, sier elbil-sjefen.

Testpiloter

Jørgen Aspenes (35) fra Oslo er blant dem som forsøker å selge sin Tesla på kontinentet.

- Det virker som det er mange som bestilt firehjulstrekkeren. Jeg har ikke hastverk, og tenker at hvis man venter mot sommeren, så er det kanskje lettere å få solgt, sier Aspenes til DN.

Han tror også mange ønsker å oppgradere etter å ha kjørt "beta-modellen", og antyder at ikke alle nødvendvis har vært like bevisst på at man som Model S-eier på sett og vis også er testpiloter. Selv aksepterer han at Tesla ikke har et like stort service-apparat i ryggen som etablerte produsenter.

- Det er et selskap som er forholdsvis nytt og som ikke har laget biler veldig lenge. Man må være klar over det når man kjøper bilen. Man kan ikke bare knipse i fingrene å få hjelp, selv om de er veldig service-minded. Du er med på å bane vei for noe som kanskje blir stort, sånn er det, sier Aspenes.

Aspenes er strålende fornøyd med sin Model S, som var et kvantesprang fra Smarten han tidligere hadde. Bilen har også gitt mersmak og han utelukker ikke kjøp av den nye firehjulstrekkeren som nå kommer.

Gir gass etter jobb

Like fornøyd er bergenseren Stig Erik Skaar (26), som hoppet over fra en Volvo V70. Skaar har bilen sin for salg både på den største norske og tyske markedsplassen for bruktbiler - med en prisantydning på 40.000 kroner mer i Tyskland enn i Norge.

- Det er en god bil og har vært uten problemer. Samtidig har det vært godt å gå hjem sliten fra jobb en fredag, sette seg i bilen og gi litt gass, sier Skaar.

Les også:
Vil selge Tesla til tyskere

DN kjører den nye firehjulsdrevne varianten av Model S neste uke. Følg med for test og video.