I sommer begynte ryktene å gå om selskapet Faraday Future som en ny utfordrer til Tesla i segmentet for luksuriøse elbiler.

Da ble det kjent at selskapet var på leting etter sted for å etablere sin første bilfabrikk i USA, og ifølge venturebeat.com er planen å bygge en elektrisk bil som er enda smartere og mer luksuriøs enn Tesla.

Ifølge pressemelding fra selskapet skal det i første omgang investeres én milliard dollar.

Hvem som står bak selskapet har vært et mysterium, og lenge gikk det rykter om at det kunne være Apple som sto bak Faraday Future for å skjule sine bilplaner inntil de var klare.

Ifølge Bloomberg News og flere andre amerikanske medier viser det seg imidlertid at det er den søkkrike kineseren Jia Yueting som vil satse milliarder for å ta opp konkurransen med Tesla. Ifølge Forbes er Yueting god for syv milliarder dollar og er Kinas 17. rikeste person, skriver latimes.com.

Faraday Future har så langt bygd opp en stab på rundt 400 personer ifølge news.com.au, men selskapets ledelse hevder det skal ansettes ti nye medarbeidere i uken og nå 500 ansatte ved årsslutt.

Toppfolk

Og det er ikke hvem som helst som tilbys jobb i det ferske selskapet. På lønningslisten står blant annet en rekke toppfolk fra Tesla, inkludert en batterispesialist og mannen som designet Tesla Model S. Også designeren av BMW i8 og en av Ferraris interiørarkitekter er hentet inn.

I tillegg har Faraday Future sikret seg en rekke høykompetente ingeniører og andre spesialister fra selskaper som Ford, General Motors, Volvo, Facebook og Google, skriver news.com.au.

- Du er nødt til å være litt modig for å gjøre noe som dette. Vi skal lage intelligente kjøretøy. Vi bygger en merkevare, sa selskapets sjefdesigner Richard Kim til latimes.com nylig. Kim jobbet inntil nylig med kjente merker som BMW, Porsche og Audi.

Faradays plan er å få den første bilen på veien i 2017, men selskapet har så langt ikke sagt noe om hvor langt bilen kan kjøre på én lading eller hvor rask bilen blir.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: - Å eie en vanlig bil om 20 år vil være som å eie en hest

 
Tesla leverer svakere enn ventet
 

Snart kommer Audi med sin Tesla-konkurrent:

-Premiumkunden bør velge oss
Audi-sjefen viser frem det nye konseptet som han mener er et bedre valg enn Tesla kommende Model X.
01:42
Publisert: