Tesla Model S har vært en av landets mest solgte biler så langt i år. Bare i løpet av årets første måneder fikk flere tusen nordmenn levert bilen.

Mange av dem ser ut til å ha tatt med seg super-elbilen på ferie til Sverige i sommer.

Tesla har nemlig fått seg en solid overraskelse: Siden bilene er koblet opp mot internett på flere ulike måter via mobiltelefonnettet har selskapets roamingkostnader gått i taket, skriver den svenske næringslivsavisen Dagens Industri.

Regningen må Tesla ta selv. De fire første årene er det nemlig produsenten selv som betaler for internettoppkoblingen.

- I august drar mange nordmenn til Sverige. Ettersom bilen er så oppkoblet og roamingavgiftene er så høye så skyter våre internettkostnader i været. Jeg har akkurat snakket med Telia og Telenor og forklart at vi må forhandle ned prisen på oppkoblingen, sier Peter Carlsson, sjef for Tesla i Sverige, til DI.se.

Norge er det største markedet utenom hjemmemarkedet USA for Tesla. Selskapet har tidligere ikke hatt problemer med skyhøye roaming-regninger siden amerikanere sjelden tar med seg bilen ut av landet.

- Her i Europa er det betydelig dyrere å koble opp en bil dersom den skal kjøres over en landegrense, noe som er et problem for oss, sier Carlsson.

Les også:

Utnyttet svakt boligmarked - fikk en gevinst på 800.000  

Vil nekte nye naboer vei  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.