Volkswagen opplyser at de to bilprodusentene har signert en intensjonsavtale under et møte i det tyske hovedkvarteret i Wolfsburg onsdag.

De to selskapenes mål er å danne et fellesforetak, med hovedvekt på forskning og utviklingsarbeid, produksjon og salg av «grønne biler».

Anhui Jianghuai Automobile (JAC) uttaler i en pressemelding at kineserne forventer å signere en offisiell avtale med Volkswagen innen de neste fem månedene.

– Vi ser fram til et fullskala samarbeid med Volkswagen, slik at vi kan gi kinesiske forbrukere kostnadseffektive batteridrevne elektriske biler, sier direktør An Jin.

Avtalen kommer i lys av at Kina forsøker å utvikle sin unge – men sterkt voksende – elbilindustri, i et forsøk på å bøte på landets luftforurensingsproblemer.

I 2015 ble det solgt fire ganger så mange såkalte nullutslippsbiler som i året før, opplyser den kinesiske organisasjonen for bilprodusenter.

Europeisk-kinesisk elbilsamarbeid er imidlertid ikke nytt. Fra før har landets største bilprodusent, BYD, allerede kunngjort et samarbeid med tyske Daimler, mens Peugeot har uttalt at det ønsker å samarbeide med Donfeng Motors.

Følg markedene med DN Investor

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert:
 

Bruker tacos mot Trump
Da en Trump-støttespiller advarte mot meksikanske taco-boder på hvert gatehjørne, ble det fart i presidentkandidat Gary Johnsons tilhengere.
01:38
Publisert: