DnB Nor solgte Elcon Finans til den spanske storbanken Santander i mai. Salget var et krav for å gjennomføre fusjonen mellom DnB og Nor

Deles til nyttår
Etter å ha ha overtatt Elcon valgte Santander å selge halvparten av Elcon - factoring og leasing virksomheten- til den franske finansinstitusjonen Societè General.

Elcons administrerende direktør Erik Kongelf sier til dn.no at han regner med at konsesjonen og den juridiske oppsplittingen av selskapet vil være klart ved nyttår.

- Da vil bilfinansieringsdelen fortsette som eget selskap med navnet Elcon, mens factoring og leasingdelen vil hete SG finans. Bortsett fra det så vil vi fortsette vårt salg mot markedet som før, sier Kongelf.

Glad for utenlandske eiere
Kongelf er svært fornøyd med de nye eierne i selskapet, og spesielt fornøyd med at eierene er spanske og franske og ikke nordiske.

- Santander og Societe General er store langsiktige aksjonærer med sterk kapitalstyrke. De vil bruke oss som en plattform for å vokse i Norden og etterhvert i Baltikum. Men de vil ikke overstyre oss, og selskapet skal ledes lokalt. Hadde vi blitt kjøpt opp av et nordisk selskap ville vi blitt en filial og mistet styringsretten, sier Kongelf til dn.no.

- Vi må levere
Kongelf er imidlertid fullstendig klar over at de utenlandske eierne venter mye tilbake for selvråderetten.

- Det blir veldig spennende fremover. Vi merker at de har en anderledes forretningskultur. De er ekstremt fokusert på resultat og vekst. Der må vi levere, sier Kongself.

Ikke redd for konkurranse
Med de nye eierne følger også billigere funding og Elcon er svært glade for å få enda bedre mulighet til å kapre markedsandeler.

DnB Nors konsernsjef Leif Teksum sa for et par uker siden at DnB Nor Finans skulle bli større enn Elcon innen tre år. Kongself lar seg ikke skremme.

- Det sa de for tre år siden også. Vi vil ikke være kjepphøye, men det er klart at vi har god tro på å opprettholde og øke markedsandelene våre i Norge fremover med de nye eierne i ryggen. Men konkurransen i markedet er tøff, sier Kongself.

Stadig bedre bunnlinje
Elcon har mellom 30 og 40 prosent markedsandel på produktene sine. Selskapet har økt markedsandelen innenfor bilfinansiering i forhold til ifjor, men har tapt rundt èn prosent til DnB Nor Finans innenfor Factoring og leasing-virksomhetene.

På resultatsiden er det ingen tegn til at konkurransen hardner. Elcon leverte et resultat før skatt på 365 millioner kroner ifjor. I år regner Kongself å levere fra seg et resultat før skatt på rundt 400 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.