– Leietageren må ha mye bedre kontroll på lagring av batteriene. Dette går ikke an noen steder og i hvert fall ikke midt i sentrum, sier brannsjef Leif Linde i Bergen brannvesen til Bergens Tidende.

Natt til 2. juledag oppsto det brann i rundt 30 litiumbatterier i kjelleren hos elsparkesykkel-firmaet. Røyken tok seg oppover i bygget fra kjelleren. Brannen ble slukket like etter klokken 03 i natt.

Det er bare få dager etter at selskapet uttalte at det skal gå gjennom sine sikkerhetsrutiner, etter at det brant i to batterier på lille julaften.

I bygget er det 15 leiligheter, hvor 19 personer er folkeregistrert. Brannvesenet har gitt beskjed til Ryde om at de har ansvar for at batteriene lagres forsvarlig.

– De agerer som om de forstår det. Nå skjer det brann gang på gang, og de kan ikke skremme publikum og evakuere beboerne ukentlig. Vi må følge opp at de virkelig forstår det, sier brannsjef Linde.

Linde sier at brannvesenet vurderer hvilke tiltak som skal iverksettes.

Tobias Balchen, daglig leder i Ryde, sier selskapet tar saken alvorlig.

– Brannen på lille julaften er første gang vi hadde brann i et lokale på alle av Rydes lokasjoner. Nå har det skjedd to ganger på kort tid. Vi vil løse de akutte utfordringene og bli kvitt de ikke-funksjonsdyktige batteriene så fort som overhodet mulig, og vil samarbeide med brannvesen og andre aktører, sier han til BT.

Politiet opplyser at det blir innført ferdselsforbud på adressen de neste 24 timene. Årsaken er at det er oppdaget skader på en bærebjelke, noe som må undersøkes nærmere før bygget tas i bruk.

Det ble opprettet en sikkerhetssone på 50 meter rundt brannstedet på grunn av eksplosjonsfaren.

Bygget er et fem etasjers høyt bygg med lokalene til firmaet Ryde, en av elsparkesykkel-utleierne i Bergen, i nederste del av bygget og leiligheter i de øvrige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.