Nå skal du få full oversikt over totalprisen på utleieobjekter på Airbnb fra første stund, samt bedre oversikt over hvem du kan klage til når problemer oppstår.

Airbnb har oppdatert avtalevilkårene for både norske og europeiske forbrukere, etter press fra Forbrukertilsynet som har samarbeidet med EU-kommisjonen.

De nye vilkårene innebærer blant annet at alle kostnader for utleieobjektet er inkludert fra begynnelsen av bestillingsprosessen, slik at alt fra lokale skatter til rengjøringsgebyr synliggjøres.

Det vil også bli enklere for forbrukere å skille mellom profesjonelle og private utleiere, samt at selskapet skal opplyse om hvilke klageorganer forbrukerne kan henvende seg til dersom problemer oppstår.

– Dette vil gjøre det lettere å se hvilken pris man skal betale når man bruker Airbnb og hvem som faktisk er utleier, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Selskapet ga fullt tilslag på samtlige krav fra Forbrukertilsynet og EU-kommisjonen slik at avtalevilkårene er i tråd med europeiske forbrukerlover.

– Jeg er veldig fornøyd med at Airbnb har samarbeidet med EU-kommisjonen og Forbrukertilsynet for å forbedre tjenesten deres. Jeg forventer at andre følger deres eksempel, sier Vera Jourová, ansvarlig for justis- og forbruker- og likestillingsspørsmål i EU-kommisjonen, i en pressemelding.

I 2018 utgjorde Airbnb en femdel av overnattingsmarkedet i Norge med nesten 4,5 millioner solgte romdøgn, ifølge analysebyrået Capia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.