Mange kommentarer om tilsettelsen av ny sentralbanksjef er kritiske til det «elitistiske» ved samrøret mellom Støre og Stoltenberg. Jeg synes ikke de to herrers agerende i denne sammenhengen er særlig elitepreget. Snarere tvert imot.

De to deler åpenbart et mål, at Stoltenberg skal bli ny sentralbanksjef. Et omforent mål er et godt utgangspunkt for en strategiprosess. Men så ser alt ut til å gå galt for de to. Hvilken strategi de har valgt for å oppnå målet, virker i beste fall uklar, i verste fall håpløs dårlig.

Det er nesten utrolig at Støre og Stoltenberg, støttet av en hær med rådgiver innenfor kommunikasjon, pr, lobbying og krisehåndtering – de aller fleste finansiert med skattepenger, medlemskontingenter i Arbeiderpartiet eller medlemskontingenter i LO – har klart å rote dette sånn til. Ellers meget Ap-lojale norske medier er kritiske og også ellers så lojale vennepartier på Stortinget er negative.

Resultatet er et svekket kandidatur for Stoltenberg og svekket posisjon for Støre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.