Natt til torsdag fastslo retten i amerikanske Delaware at rettssaken mellom Twitter og Elon Musk starter 17. oktober.

Et døgn senere, natt til fredag, gikk Musk til motsøksmål, skriver The Washington Post.

Søksmålet er levert inn til en domstol i den amerikanske delstaten Delaware sammen med et 164 sider langt dokument, ifølge en melding fra domstolen.

Innholdet og argumentene til Musk i søksmålet er konfidensielt, men et sammendrag fra retten viser at det dreier seg om motargumenter mot Twitters egne argumenter.

Ville først kjøpe, men trakk seg

Sagaen om Musk og Twitter startet tilbake i vår, da han først kunngjorde at han ville kjøpe i underkant av ti prosent av selskapet, før han i april sa han ville kjøpe hele selskapet. Etter at det først var usikkert både om og hvordan Musk kunne finansiere kjøpet, inngikk Musk og Twitter-styret en kjøpsavtale til den nette sum av 44 milliarder dollar.

Sagaen fortsatte da ryktene om at Musk ville trekke seg ut av avtalen begynte å svirre på internett. Musk uttalte at Twitter hadde holdt tilbake informasjon om hvor mange av Twitter-kontoene som var «boter».

For tre uker siden ble det også klart at Musk trekker Twitter-budet.

Søksmål og motsøksmål

Twitters styreleder Bret Taylor svarte med at selskapet fremdeles var innstilt på å gjennomføre avtalen til den avtalte prisen på 44 milliarder dollar, og varslet mulige rettslige skritt for å fullføre kjøpet.

For to uker siden ble det kjent at Twitter offisielt saksøkte Elon Musk, ifølge Bret Taylor for «å holde Musk ansvarlig for sine kontraktsmessige forpliktelser».

Nå går altså Musk til motsøksmål.

Det er satt av fem dager til rettssaken, som er ventet å begynne 17. oktober.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.