Demonstrasjonen finner sted på et industriområde nord for Las Vegas, der Hyperloop Technologies har bygd en testbane av det som best kan sammenlignes med et gedigent rørpostanlegg.

Musk presenterte sin idé for fremtidig persontransport i 2013, og ingeniører har siden jobbet på spreng med å virkeliggjøre visjonen om persontransport gjennom rør i nesten overlydsfart.

Hyperloop Technologies lover «en stor kunngjøring dere ikke vil gå glipp av» i løpet av de kommende to dagene og omtaler det hele som en milepæl i historien.

Selskapets sjef Rob Lloyd opplyste ifjor at testanlegget ville bli drøyt 3 km langt, og man regner med å komme opp i 1.125 kilometer i timen.

Dersom Musk lykkes med sitt Hyperloop-prosjekt, vil de drøyt 600 kilometer lange strekningen mellom Los Angeles og San Francisco i fremtiden kunne tilbakelegges på 35 minutter. Dette er under halvparten av tiden det i dag tar med vanlig passasjerfly. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.