Kampen om å være først med å produsere selvkjørende og helautomatiske biler har allerede vart en stund. Så tidlig som mai ifjor ble det meldt at Google snart ville ha en selvkjørende bil på veien.

En som satser tungt på dette forretningsområdet er Tesla-gründer Elon Musk. Og han er sterk i troen på at førerløse biler er fremtiden.

Musk har flere ganger det siste året sagt at han tror Tesla vil ha klar en helautomatisk bil innen tre år.

Tesla har allerede lansert en autopilot i sin model S. Autopilot er imidlertid langt unna å være en selvkjørende bil, noe flere dumdristige sjåfører smertelig har fått erfare, til tross for advarsler fra Tesla om dette.

- Teslas autopilot forsøkte å drepe meg.

Men på pressekonferansen tirsdag kveld norsk tid etter at Tesla la frem tallene for tredje kvartal, ble Musk virkelig offensiv først da en journalist spurte ham om hva han mente om utsiktene for selvstyrte biler, skriver roadantrack.com.

- Jeg tror det vil bli ganske uvanlig å se biler som ikke er helautomatiske, la oss si når det gjelder produksjon av nye biler, innenfor en tidsramme på 15-20 år. For Tesla vil det skje mye raskere enn det, sa Musk og fortsatte:

- Jeg tror på det tidspunktet det lages biler som er helautomatiske, så vil alle produserte biler som ikke er det ha negativ verdi. Det vil bli være som å eie en hest. Du eier den egentlig bare av sentimentale grunner.


Les også: Dette kan du snart møte på tyske motorveier


- Øynene forsvinner litt inni hodet

Tesla Model S: - Øynene forsvinner litt inni hodet
Det var første reaksjonen til DNs biljournalist etter å ha testet Teslas nye firehjulsdrevne Model S.
01:50
Publisert:


 

 
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.