Det hele begynte ved en tilfeldighet i fjor sommer, skriver Asker og Bærum Budstikke. Bibliotekssjefen i Asker hadde fått nyss om at to elsykler stod urørt på kommunehuset gjennom hele sommeren.

Etter en henvendelse sa kommunen ja til at biblioteket i stedet kunne låne dem ut. Og hvilken suksess det ble. Syklene har blitt megapopulære - og biblioteket har utvidet «stallen» fra to til syv sykler. I sommer gikk elsykler forbi forfattere som Jo Nesbø og Jojo Moyes på toppen av utlånsstatistikken på Asker Bibliotek.

- Det første som møter oss når vi åpner om morgenen er folk som tripper og spør om å få låne en elsykkel. Pågangen har vært enorm, sier rådgiver ved biblioteket, Rannveig Kvanum til Asker og Bærum Budstikke.

Samtidig som biblioteket opplever voldsom suksess med utlån av elsykler, tar salget av slike sykler helt av i Norge. Sykkelbutikker landet rundt melder nå om at en stadig større andel av syklene de selger er elsykler.

DNtv: Og hva blir det neste etter elsykler? Kanskje dette?

Dette er kanskje svaret når elsykkel går for tregt?
Det amerikanske forsvaret satser i hvert fall på denne «svevesykkelen».
00:40
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.