Eltek skriver i en børsmelding at selskapet har inngått et forlik med Ceragon i kjølvannet av Ceragons kjøp av Nera Networks i 2011.

Opprinnelig kjøpte britiske Ceragon Elteks satelittselskap for 48,5 millioner dollar.

Som en del av avtalen hadde partene avtalt at Eltek skulle være ansvarlig for fremtidige krav i en periode på 18 måneder, samt at det norske selskapet også skulle ta risikoen for etterlignet skatt for en periode på opptil 10 år fra salgstidspunktet.

Knapp tid

Bare dager før de garantitiden på 18 måneder utløp ble eltek presentert for et krav fra Ceragon på rundt 18,6 millioner dollar, eller 111 millioner kroner.

Ceragon mente også at selskapet hadde et legitimt krav i forbindelse med skatterestanser.

Stevnet

I juni 2013 tok Ceragon ut en stevning for Oslo tingrett hvor selskapet krevde  rundt 21,5 millioner dollar, eller nærmere 130 millioner kroner.

Nå opplyser Eltek at selskapet har inngått forlik med Ceragon som legger alle disputter mellom de to selskapene død.

Som en del av avtalen vil Drammens-selskapet Eltek betale Ceragon 17 millioner dollar, eller nærmere 102 millioner kroner.

Gjort avsetninger

Selskapet skriver at det alt har gjort en avsetning på 11 millioner dollar i sine regnskaper for å ta høyde for utbetalinger til Ceragon. Det inne bærer at netto resultateffekt av gårsdagens forlik blir 5,85 millioner dollar, eller 35 millioner kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.