Estatia Resort Norefjell er Nordens største hotell målt i antall senger, med plass til 1900 gjester.

Planen om å finansiere byggekostnaden på 1,2 milliarder kroner ved hjelp av leilighetssalg har imidlertid så langt ikke akkurat vært en suksess.

Nå er det full stopp i salget av leiligheter på Quality Spa & Resort Norefjell. Det siste året er det solgt én leilighet, mens 140 leiligheter fortsatt mangler kjøpere, skriver Finansavisen.

Etter fire år er altså så vidt over halvparten av de 284 leilighetene solgt. Streng utleieklausul er en av årsakene til det trege salget.

Da leilighetene ble lagt ut for salg tidlig i 2008 ble 53 leiligheter revet vekk i løpet av få timer. Mange av salgene ble imidlertid kansellert da kjøperne var blakke spekulanter som bare var uten etter en kjapp gevinst.

Tviholder på pris

Likevel tviholder utbyggerne ifølge avisen på de opprinnelige prisene på mellom 3 og 3,2 millioner kroner for 76 kvadratmeter og 1,55-1,8 millioner for 35 kvadratmeter.

En megler sier imidlertid til Finansavisen at enkelte av de større leilighetene har vært forsøkt solgt for 1 million kroner under listepris - uten hell.

Hotellsjef Anne Rustberggard Varden er likevel optimist.

- Vi opplever økt etterspørsel, og mange av henvendelsene knyttet til kjøp kommer via våre leilighetseiere. Vi er sikre på at leilighetssalget vil løsne, sier Varden til avisen.

Eieren Estatia Resort Norefjell fikk et underskudd før skatt på 54,6 millioner kroner ifjor, og har en samlet gjeld på 860 millioner kroner. Hovedkreditor Danske Bank har innvilget avdragsfrihet til 2019.

Les også: Kjøpere nekter å betale på Norefjell
(2009)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.