Analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda anbefaler kjøp av PGS-aksjen for første gang på tre år.

Årsaken er at han mener seismikkselskapet kan takle nedturen som kommer. For seismikkmarkedet skal svekke seg de neste årene, tror banken ifølge Finansavisen.

- Vi legger ikke skjul på at det kan bli fryktelig dårlig fremover. PGS har mye gjeld, men det er et par forhold som gjør at vi mener de er bedre rustet til å håndtere nedturen enn sist, sier Fatnes.

- Ta gevinst etter opptur
En annen aksje ventes gå stikk motsatt vei. Fondsfinans spår massakre i Golden Ocean Group - en aksje som har steget så langt i februar i takt med tørrlastindeksen Baltic Dry Index. .

- Vi anbefaler salg av Golden Ocean etter at aksjen har gjort dett langt bedre enn mange av konkurrentene og fordi vi tror tørrbulkbonanzaen blir av kort varighet, skriver meglerhuset i en oppdatering ifølge Finansavisen.

Kursfallet kan bli så kraftig som 76 prosent, mener meglerhuset.

Golden Ocean var gårsdagens store taper på Oslo Børs med en nedgang på over 14 prosent. Jinhui falt 13,3 prosent.

Også Danske Bank anbefaler sine kunde å ta gevinst etter oppturen innen tørrbulk.

Følg dagens børs på DN.no/finans!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.