Det som i flere år var et gullkantet samarbeid både for Sandnes Sparebank og den Stavanger-baserte investoren Tore Lie, har nå blitt en tikkende tapsbombe for begge, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Sparebank lever farlig

Sandnes Sparebank har finansiert 18 boligprosjekter som er videresolgt til mindre investorer. I ni av prosjektene har Tore Lies investeringsselskap Otium vært selger og garantist. I de to siste prosjektene, fjelleiligheter i Røldal og sommerhus i Risør, har salget av leiligheter sviktet totalt.

Samlet investeringsramme i de to prosjektene er på rundt 475 millioner kroner.

- Det er klart at vi følger prosjektene i Røldal og Risør med ekstra oppmerksomhet, sier viseadministrerende direktør Vidar Torsøe i Sandnes Sparebank til DN.

Banken har, etter det DN erfarer, lånt ut rundt 220 millioner kroner til de to prosjektene.

Gir opp salg
I Røldal bygger selskapet Røldal Eiendom 124 leiligheter, rett ved Røldal Skisenter og flere mil med langrennsløyper. Tredje byggetrinn sluttføres om to uker.

- I Røldal kjøpte Otium et tomtemål der vi tegnet inn rundt 120 leiligheter, og som vi begynte å selge i markedet. Deretter ble prosjektet videresolgt til et syndikat, Røldal Eiendom, sier Lie.

Han ønsker ikke å oppgi til hvilken pris. Otium eier ti prosent i Røldal Eiendom. Lie er administrerende direktør og styremedlem i selskapet.

Salget av leilighetene i Røldal har gått elendig. 58 leiligheter er ikke solgt. 30 av disse er fra tredje byggetrinn.

- Vi har derfor besluttet at vi ikke skal selge flere leiligheter, men i stedet forsøke å leie de ut. Leilighetene leies nå ut på enten langtidsleie eller korttidsleie. Responsen har vært veldig bra. Så får vi se hvordan det går videre nå som sesongen nærmer seg slutten, sier Morten Håland, konserndirektør for eiendom i Otium.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.