Dette er det første offisielle bildet av fjerde generasjon av Subaru Forester. Bilen har solgt godt i Norge siden den kom i 1997, men i år er det den mindre modellen XV som er salgsvinneren fra den norske importøren.

Les test av XV: Én av disse Subaru XV-ene er et røverkjøp

Som man kan se, er det ingen visuelle sensasjoner ved bilen, men tidligere lekket materiale forteller at bilen har blitt noe større. Blant annet er lengden økt med 3,5 centimeter, samt at bilen også har blitt noe bredere og høyere.

Dette skal gi både bedre plass til passasjerer og bagasje.

Fra den norske importøren er man ikke overivrig med informasjon om den nye bilen, bortsett fra bildet:

- Vi minner om at informasjonen om bilen som slippes har japanske spesifikasjoner, som skiller seg fra modellene vi skal ta inn til Norge første del av 2013, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge i en pressemelding.

Bilen på bildet er en Subaru Forester Turbo som får bensin-boksermotoren på to liter, og visstnok skal yte 280 hestekrefter. Ifølge den svenske nettsiden Automotorsport.se kommer bilen til Norden med tre motoralternativer, to bensinmotorer og en diesel.

Også de fleste konkurrentene har nå kommet i nye utgaver, så i klassen for familiesuver er konkurransen definitivt hard.

Les test av Mitsubishis nye Outlander: Oppsiktsvekkende billig familiesuv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.