1. Forkvaklet kvinnesyn på NHH?

Norges Handelshøyskole i Bergen er nasjonens lederfabrikk nummer en. Det er også skolen der mange opplever sterkt preg av elitisme og ekskludering sosialt. For jenter handler det fort om hvor godt man kler miniskjørt. I mai kommer det frem at ledelsen ikke tar Metoo-varsler på alvor. (Mai)

NHH-miljøet gir liten grunn til Metoo-optimisme

2. Hegnars raljeringer over «Pingle-Raja» er ikke pene

Det kan være forfriskende å slå til med klar tale der andre plages med klam politisk korrekthet. Men redaktør Trygve Hegnar kunne av og til trengt å snakke med noen voksne før han setter sine ufiltrerte instinkter rett på trykk i avisen han driver, eier og styrer.

Kan noen skaffe Hegnar en sjef? (Desember)

3. Traaseth i storm – igjen.

« … daglig leder skaper konflikter, konfrontasjoner og splid», skrev Innovasjon Norges styreleder Per Otto Dyb om Anita Krohn Traaseth da han gikk av. Det er ikke hverdagskost. Ordene falt etter at han i en spektakulær manøver prøvde å skvise ut Traaseth av sjefsstolen, men ble stoppet. (Mars)

Rå maktkamp i Innovasjon Norge

4. På en skala fra en til ti hvor panisk blir du hvis du glemmer smarttelefonen hjemme?

Verden kan deles i to mellom dem som går til sengs med alle de digitale leketøyene sine««, og de som trenger lange strekk med analog ro. (November)

Er du en integrator eller separator?

5. Var 2018 året da Berit Svendsen ble hellig?

Etter at hun tapte kampen om toppen mot Sigve Brekke i 2015, er Telenor-Norge sjef Berit Svendsen er blitt nærmest et symbol på alle kvinnelige ledere som «holdes nede». Enhver motstand hun måtte møte synes å bli tolket ut fra kjønn. Mekanismen reduserer kvinnelige sjefer, og er problematisk for likestillingen. (August)

Nåde den som rører Berit Svendsen!

6. Ikke alle synes jobben er like meningsfull (men de kan bli steinrike for det)

Ja, du gjettet riktig. De som jobber med finans synes ikke jobben er så veldig meningsfull. (Februar)

Si meg hvor du jobber, og jeg skal si deg hvor meningsfylt du synes det er

7. Nei, milliardærdøtre skal ikke spasere rett forbi køen

Kronprinsessen var vertinne da Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth møtte milliardær-Andresens datter Katharina Andresen. Ikke lenge etter ble 23-åringen tilbudt et ureglementert ti måneders engasjement i HR-avdelingen. Det ble etter medieomtalen omgjort til seks måneder. Oops. Samfunns-limet i Norge er tillit. Da må vi vite at ikke navn og formue gjør at man spaserer rett forbi den lange køen av unge mennesker som veldig gjerne vil ha en fot innenfor hos Innovasjon Norge. (Mai)

Den rojale, den kule og den rike(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– I naturen trenger man ikke være best for å være god.
Som 19-åring taklet ikke lenger Maria Stray Homme prestasjonsjaget i bylivet. Hun rømte til skogs og fant en annen måte å måle suksess på.
02:00
Publisert: