Etter å ha anket dommen flere ganger, må SAS finne seg i å betale 175 millioner kroner til konkurrenten Norwegian for industrispionasje.

Lagmannsrettsdommen fra mars ble anket, men Høyesterett avviste anken. Dermed blir dommen stående.

Les også: Anker spion-erstatning

- Det er svært gledelig at det nå endelig kan settes sluttstrek i denne saken etter at Norwegian har fått medhold i tre forskjellige rettsinstanser, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

- Dette viser at rettssystemet fungerer og at uetisk atferd over tid får økonomiske konsekvenser, legger han til.

I lagmannsrettens dom ble Norwegian tilkjent 160 millioner kroner i erstatning, samt 6,8 millioner kroner i omkostninger for tingretten og 7,9 millioner i lagmannsretten. I tillegg kommer renter.

Svært sårbar fase
Saken startet da Norwegian anklaget SAS for å ha misbrukt informasjon som selskapet har fått tilgang til via et felles bookingssystem i 2008. I tillegg skal SAS ha benyttet seg av forretningshemmeligheter om Norwegian som en ansatt i reisebyrået BTI hadde lekket til en ansatt i SAS i en e-post.

Les også: <b>- Tappet Norwegian systematisk</b>

"Norwegian ble i en svært sårbar oppstartfase for selskapet utsatt for en grov og kynisk industrispionasje fra SAS sin side. Norwegian tapte flere hundre millioner kroner som følge av at SAS på ulovlig vis tilranet seg intern og sensitiv informasjon om Norwegian fra bookingsystemet Amadeus", skriver Norwegian i pressemeldingen.

Les også:

<b>- Tappet Norwegian systematisk</b>

<b>Giganterstatning til Kjos</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.