Oljeprisene viser blandet utvikling torsdag morgen, men prisen på nordsjøolje er rundt 1,30 dollar lavere per fat enn den var da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisene holder seg på det svakere nivået fra onsdag kveld, etter at kursoppgang i dollar utlignet den positive effekten av at oljelagrene i USA falt for fjerde uke på rad, skriver Bloomberg News.

Dollaroppgangen, som bidrar til å redusere utenlandske investorers interesse for olje og andre råvarer som omsettes i dollar, kom etter at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve satte opp renten onsdag kveld og indikerte tre renteøkninger neste år.

Råoljelagrene i USA falt med 2,56 millioner fat i løpet av uken frem til 9. desember, ifølge tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA). Lagrene i Cushing i Oklahoma, som er leveringspunkt for finansielle oljekontrakter på Nymex, økte med 1,2 millioner fat i samme tidsrom.

- Dollar kan være en kortsiktig katalysator for salg i oljemarkedet. Det var en innledende positiv reaksjon på lagertallene, spesielt på trekket i råolje, men dollarstyrken gjorde slutt på dette, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.

Om lag 20 minutter etter at Oslo Børs stengte, var prisen på nordsjøolje oppe i 55,80 dollar per fat.

Libya, som er unntatt fra Opecs planlagte produksjonskutt, forbereder denne uken gjenåpningen av to av landets største oljefelter, og å foreta skipningen av den første oljelasten fra sin største eksportterminal på to år.

Opec sa i sin månedsrapport onsdag at avtalen om produksjonskutt neppe vil føre til at etterspørselen overstiger tilbudet i oljemarkedet før i andre halvår 2017.

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI er det seneste døgnet utvidet med 7 cent, slik at Brent-premien torsdag morgen er på 1,89 dollar per fat.

WTI 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles torsdag morgen for 50,97 dollar per fat, ned 7 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,94 dollar til 51,04 dollar per fat.

WTI-kontrakten lå på 52,30 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er februar-kontrakten, handles torsdag morgen for 53,94 dollar per fat, opp 4 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 1,82 dollar til 53,90 dollar per fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 55,29 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Prisen på Brent spot for umiddelbar levering noteres i morgentimene til 53,90 dollar, opp 21 cent fra foregående handelsdag, da prisen falt 1,53 dollar til 53,69 dollar per fat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: