Oljeprisen har den siste tiden vaket rundt 70 dollar fatet. Siden en bunn i juni i fjor på under 45 dollar fatet er oppgangen dermed godt over 50 prosent.

Ikke alle tror prisen vil holde seg på dette nivået fremover.

Tirsdag uttalte DNB Markets oljeanalytiker Torbjørn Kjus til DN at han venter et prisfall på opptil 10 dollar fatet – raskt.

Han får full støtte fra råvarestrateg Ole Hansen i Saxo Bank.

På et arrangement i London tirsdag uttrykte Hansen bekymringer over oljepris-rallyet på over 50 prosent siden juni i fjor, og advarte om at oljehandlerne kan vente seg en ubarmhjertig oppvåkning, skriver Marketwatch. Han tror prisen på nordsjøolje snart vil rase ned til 60 dollar fatet.

Tre risikoer

– Jeg har fulgt disse markedene i mange år, og når noe blir for godt, vet vi at det kommer til å ende i tårer. Og markedet har nesten blitt for perfekt de siste månedene, sier han til Marketwatch.

Han viser blant annet til det som skjedde i mars i fjor da oljeprisene plutselig raste 15 prosent uten fundamentale endringer i fremtidsutsiktene for oljemarkedet.

– Dette kan skje igjen, og risikoen øker trolig for hver dag, la han til.

Saxo-strategen peker på tre risikoforhold som kan utløse fallet: Økt oljeproduksjon i USA, avtagende etterspørselsvekst og oljespekulanter som plutselig dumper sine posisjoner.(Vilkår)

Slik gikk det da Polet åpnet dørene til årets Burgund-slipp
Få årganger har skapt større forventninger. Se hvorfor de er så populære.
03:13 Min
Publisert: