– Statoil sto stemplet i panna mi.

Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor legger ikke skjul på at det ikke har vært en lett prosess å endre navn på selskapet han har jobbet for i 38 år.

– Selv gikk jeg gjennom mange følelsesmessige refleksjoner, sa Sætre.

Onsdag formiddag dro han pressen med til Troll A-plattformen i Nordsjøen for å markere at oljekjempen Statoil endrer navn til Equinor.

- Det er riktig å gjøre det nå og ikke bli presset inn i det, sa Sætre da han møtte de ansatte på plattformen.

Eldar Sætre holder allmøte ombord på Troll A i forbindelse med navneendringen fra Statoil til Equinor. Arne Sigve Nylund til høyre.
Eldar Sætre holder allmøte ombord på Troll A i forbindelse med navneendringen fra Statoil til Equinor. Arne Sigve Nylund til høyre. (Foto: Tommy Ellingsen)

Det var på forsommeren i fjor at Sætre satte seg ned sammen med kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum for å diskutere konkrete planer for navneendring. Utpå høsten i fjor ble interne grupper satt ned og eksterne rådgivere hyret inn. Det er det London-baserte selskapet Superunion som kom opp med navneforslaget Equinor. I starten var det flere hundre navn i potten.

Liker rødfargen

Troll A-plattformen, som er den største gassprodusenten på norsk sokkel, er den første plattformen som får Equinor-skiltet avduket. De neste dagene vil Equinor-navnet heises opp på selskapets over 60 kontorer og over 40 installasjoner verden over. Hele navneprosessen er beregnet å koste rundt 250 millioner kroner.

Ikke bare er navnet endret, men også logoen og fargen. Sætre liker rødfargen:

– Den minner meg om favorittlagene Liverpool og Brann, gliser Sætre.(Vilkår)

Egmont omstrukturerer: Han blir kommersiell direktør

Meretes utvalgte: Det finnes god og kjedelig soave. Dette er en av de aller beste Gir gründere lån på ett minutt
Her blir millioner av kroner til støv
Disse sedlene går ut på dato 30. mai. I kjelleren hos Norges Bank kvernes de gamle sedlene opp til støv.
00:54 Min
Publisert: