- Jeg har aldri vært stoltere noen gang av å være olje- og energiminister, sa olje- og energiminister Tina Bru da hun åpnet et såkalt pre-event til den årlige Sandefjord-konferansen. Den årlige konferansen som i år er utsatt, er et årlig bransjetreff for det som kan krype og gå i norsk oljeindustri. Bru levnet liten tvil om at hun fortsatt vil jobbe hardt for industrien.

- Det gleder meg å se at lønnsomme prosjekter modnes frem, sa Bru.

- Regjeringen vil føre en politikk som ikke bare løser kortsiktige utfordringer, men også legger til rette for langsiktig utvikling, sa Bru.

Hun understreket at hun venter at selskapene fortsetter letevirksomheten på norsk sokkel og borer brønner som ble utsatt i fjor på grunn av pandemien.

Tradisjonen tro offentliggjorde Tina Bru tildelingene i den såkalte tfo-runden, tildeling i forhåndsdefinerte områder.

Dagens Næringsliv kommer tilbake med mer.

34 av tildelingene er i Nordjøen, 24 i Norskehavet og tre i Barentshavet. 30 selskaper får tilbud om andeler.

Disse har fått tildelt areal:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.