Meglerhuset Pareto Securities mener Aker Clean Hydrogen har mye å bevise de kommende årene, men tror like fullt selskapet etter hvert vil ta en ledende posisjon som et fullt integrert og grønt hydrogenselskap.

Det fremkommer av en analyse publisert mandag, hvor Pareto nedjusterer kursmålet på Aker Clean Hydrogen til 19 kroner pr aksje fra tidligere 22 kroner pr aksje og opprettholder kjøpsanbefaling på selskapet.

Aker Clean Hydrogen-aksjen omsettes mandag formiddag til vel 6,50 kroner, opp rundt fire prosent. Emisjonskursen da selskapet gikk på børs i mars ble satt til 16 kroner, men siden da har aksjekursen falt jevnt og trutt. Selskapet hentet inn nesten 3,5 milliarder kroner i utstedelse av nye aksjer sa det gikk på børs for vel syv måneder siden.

Pareto skriver at hydrogenmarkedet – slik det er i dag – mangler sterke kandidater med integrerte verdikjeder, men venter at Aker Clean Hydrogen vil bli et slikt selskap.

«Aker Clean Hydrogen vil utvikle prosjekter sammen med partnere som dekker hele verdikjeden og har allerede bevist sin evne til å tiltrekke seg blue chip-partnere som Yara og Statkraft. Det vil også utnytte sin posisjon som en del av Aker-systemet og samarbeide med selskaper i Aker-sfæren», skriver Pareto.

Selskapet målsetter å ha 5GW installert kapasitet innen 2030, og Pareto skriver at gitt selskapets 6,8 GW «project funnel», hvorav 1,7 GW med utviklingsavtaler allerede er installert – er det sannsynlig at Aker Clean Hydrogen vil oppnå kapasitetsmålet.

I tillegg vil den ventede økningen i karbonpriser og økte kostnader på grå hydrogen veie positivt for selskapet, skriver Pareto.

Aker Clean Hydrogen har imidlertid mye å bevise i årene som kommer, hvor både modning og levering av prosjektporteføljen gjenstår, noteres det i analysen.

Aker Clean Hydrogen legger frem resultater for tredje kvartal fredag denne uken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.