Aker Energy, Kjell Inge Røkkes oljeselskap i Ghana, melder tirsdag morgen om at toppsjef Jan Arve Haugan er ferdig i sin stilling. Svein Jakob Liknes tar over på midlertidig basis etter at Haugan har informert styret om sin beslutning om å si opp.

Liknes kommer fra jobben som selskapets Head of Operations, og skal ifølge pressemeldingen fortsette i stillingen «inntil videre».

– Idet Aker Energy forbereder seg på neste fase, kommer Jan Arve Haugan til å fratre sin stilling, og Svein Jakob Liknes er konstituert toppsjef. Liknes har utbredt erfaring både fra prosjekter og operasjoner, og han har jobbet tett med Pecan PDO-prosessen, som gjør han til rett person å lede Aker Energy, sier Øyvind Eriksen, direktør og toppsjef i Aker asa i en pressemelding.

Lang fartstid i Aker

I uttalelsen takker han Haugan for hans innsats i selskapet, samtidig som det blir opplyst at Haugan skal fortsette i en styrerolle i Kværner, og jobbe med nåværende og fremtidige prosjekter.

Liknes kommer som nevnt fra stillingen som Head of Operations i Aker Energy, hvor han jobbet med å overse arbeidet med selskapets Plan of Development and Operations (PDO)-prosess.

Før han kom til Aker Energy var Liknes SVP Operations and Asset Development i Aker BP. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.