Aker Solutions, oljeserviceselskapet kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker, la frem resultat for fjerde kvartal fredag morgen.

Omsetningen endte på syv milliarder kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger (ebitda) endte på 483 millioner kroner. Det var på forhånd ventet at selskapet skulle få en omsetning på 6,78 milliarder kroner og en ebitda på 486 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av TDN Finans.

Byr på kontrakter for 45 mrd.

Ordreinngangen i kvartalet endte på 5,3 milliarder kroner, mot ventet 4,93 milliarder kroner. Det gir en ordrereserve ved inngangen til 2019 på 35,1 milliarder kroner.

Aker Solutions regner med at inntektene i 2019 kommer til å være litt høyere enn de var i 2018 på grunn av en sterk ordreinngang i fjor. Ebitda-marginen, som i fjor var på syv prosent, ventes å bli det samme i år.

Røkke-selskapet er for øyeblikket i budrunder for kontrakter verdt 45 milliarder kroner. Rundt to tredjedeler av disse er knyttet til subsea, og nøkkelprosjekter er ventet å bli tildelt i løpet av de neste seks til 12 månedene.

Ingen utbytter

Til tross for at Aker Solutions har det de selv kaller en solid finansiell posisjon med 7,5 milliarder kroner i likviditetsbuffer, blir det ingen utbytter for aksjonærene.

«Styret har foreslått at det ikke blir erklært utbytte for 2018 – siden det fortsatt er klokt å utvise forsiktighet og posisjonere selskapet slik at det kan ta fullt utbytte av oppgangen», skriver selskapet i en melding.

– I 2018 så vi et rekordantall av studier og forprosjektering for større og mer komplekse prosjekter enn i tidligere år – et positivt tegn på at det kommer mer arbeid. Som vi allerede har sett ved Johan Sverdrup, Johan Castberg og Troll, tidlig involvering plasserer oss i en sterk posisjon for å sikre mer arbeid, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo.

For helåret 2018 endte omsetningen på 25,2 milliarder kroner, mens ebitda endte på 1,8 milliarder kroner. Det var ganske nøyaktig som ventet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!

EU-presidenten: -Et eget sted i helvete for dem som gikk inn for brexit
Reaksjonene lot ikke vente på seg.
01:59
Publisert: