Legemiddelprodusenten Vistin Pharma har inngått en avtale med oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB og Kenneth Tveter for utvikling av et nytt forretningsområde innenfor energihandel.

Vistin Pharma solgte i oktober i fjor sin opioid- og pilleproduserende virksomhet CMO til australske TPI Enterprises Limited, og driver nå kun som leverandør av legemiddelet metformin. I etterkant har styret vurdert at den nåværende virksomheten mangler skala, og har dermed sett etter nye muligheter.

«Griper muligheten»

Den profilerte DNB-analytikeren Kjus, som forlater jobben i DNB, har 16 års erfaring med oljeanalyse, mens Tveter har mer enn ti års erfaring med salg og handel i oljemarkedet hos DNB. Tveter tilbrakte blant annet seks år i New York som leder for råvareavdelingen, med ansvar for å bygge opp DNBs oljemarkedskontor i New York.

– Jeg er svært takknemlig for tiden i DNB, og har et strålende forhold til dem. Det handler derfor ikke om at jeg slutter i DNB, men at vi griper muligheten til å bygge en utfordrer i tradingmarkedet. Å kunne gjøre dette med utgangspunkt i en notert plattform, gir oss muligheter som få andre har, skriver Kjus i en epost til DN.

– Vi gleder oss til å presentere de detaljerte planene når Vistin sender ut innkallingen til generalforsamlingen om noen uker, legger han til.

Aksjen til værs

Blant de største aksjonærene i selskapet er kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Torstein Tvenge. Spetalen kontrollerer til sammen rundt 16 prosent av Vistin Pharma direkte og indirekte.

Den Oslo Axess-noterte Vistin Pharma-aksjen stiger til himmels på nyheten og er på kort tid opp over 15 prosent til kurs 12,75 kroner.

Ansettelsene må godkjennes av selskapets generalforsamling. Kjus og Tveter gis henholdsvis 1.023.295 og 628.197 opsjoner på aksjer i Vistin, med en utøvelsespris på 11,20 kroner aksjen, ifølge en melding. Det gir to de en papirgevinst på flere millioner før de har begynt i jobben. (Vilkår)