Russlands energiminister Alexander Novak har møtt selskaper som står for 90 prosent av den russiske oljeproduksjonen. De er nå klare til å kutte i produksjonen sin, sier han til journalister i Moskva, melder Bloomberg News onsdag.

Novak sier at det ikke er blitt satt produksjonskvoter for de forskjellige selskapene, men at kuttene vil være proporsjonale i forhold til de forskjellige selskapenes produksjonsnivå.

Han sier Russland vil kutte 200.000 fat pr dag i første kvartal 2017, men 300.000 fat pr dag totalt i første halvår 2017. For helåret 2017 sier Novak at anslaget for den russiske oljeproduksjonen er uendret.

Den russiske energiministeren opplyser ellers at myndighetene vil opprette en overvåkningsgruppe som skal følge oljeproduksjonen. Gruppen skal møte to ganger i måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: